Hogyan tudom elszállítani? Házhoz szállítást vállalnak?
A mobilkályha és összes tartozéka elfér egy raklapon, a tömege kb. 120 kg. Nagyobb gépkocsival egyszerűen szállítható, de igény esetén vállalunk házhoz szállítást is. Ennek részleteiről és ellenértékéről érdeklődjön a kollégáinknál!

molbilkalyha_szallitas

Mekkora helyiség kényelmes fűtésére alkalmas a kályha?

A kandallókályha névleges teljesítménye minimum 5 kW. Ebből a következő táblázat  szerinti garantált fűtési képesség adódik:

Körülmények: Folyamatos fűtés Alkalmi fűtés:
Előnyös (jól szigetelt falak, kevés nyílászáró) Kb. 120 m3 100 m3
Kevésbé előnyös (közepesen szigetelt falak, több nyílászáró) Kb. 80 m3 70 m3
Előnytelen (rosszul szigetelt falak, sok nyílászáró) Kb. 60 m3 50 m3


Van-e garancia a kályhára? Mennyi?

A készülékre a vásárlástól számított 2 éves garancia érvényes.
A garancia körébe nem tartozik bele a tűztérajtó üvege és a samott, illetve vermeculit bélés.

Milyen körülmények, eszközök kellenek a kályha üzembe helyezéséhez?
Az összerakás az előre gyártott és pontosan illeszkedő elemeknek köszönhetően gyerekjáték, csupán egy csavarhúzóra és az illusztrált összerakási útmutatónkra lesz szüksége.

Hogyan válasszam ki a kályha helyét?
A kályha helyét elsősorban a kémény és a füstcső csatlakozására kialakított nyílás elhelyezkedése határozza meg. Ezen kívül csupán az alapvető tűzvédelmi előírásokat kell betartanunk, melynek részleteiről az összerakási útmutatóban talál részletes információt.

Hogyan kell a kályhát karbantartani?
A fűtési időszak befejeztével ajánlatos egy alapos kályha- és füstcsőtisztítás. A kályha külső felülete nem igényel nagy odafigyelést: egy puha száraz ronggyal áttörölve a kályhatest sokáig megőrzi a szépségét.

Biztonságos ez fűtésmód?
A mobilkályhás fűtés lényegében nem különbözik a cserépkályhával vagy kandallóval történő fűtéstől. A mobilkályha minden szükséges szabványnak megfelel és tökéletesen biztonságos, Önnek csupán a szilárd tüzelésre vonatkozó alapvető tűzvédelmi szabályokat kell betartania.